Prijs-kwaliteitsverhouding

Wij scoren met onze prijs-kwaliteitsverhouding ontzettend hoog bij onze klanten en vinden het erg belangrijk dat de klant zich hier vooraf in kan verdiepen.

Het is van belang dat de klant uit eindelijk een juiste verwachtingspatroon heeft die aansluit bij de prijs-kwaliteitsverhouding van het product. Het zou zonde zijn als een klant een bepaalde verwachting heeft die niet aansluit bij onze producten, dit kan tot grote teleurstelling leiden. Daarom hebben wij veel voorkomen zaken die gebruikelijk zijn bij onze producten op een rijtje gezet. 

Hand gemaakte producten

Al onze producten worden met de hand geproduceerd, door handwerk kunnen er kleine oneffenheden en productie verschillen aanwezig zijn.

Black oak serie

De black oak serie is gemaakt van eiken fineer. Dit is een laagje eiken hout wat met de hand erover heen gefineerd wordt. Het kan voorkomen dat er kleine strepen of bollingen aanwezig zijn in het fineer. Dit zijn geen beschadigingen en kan uiteraard ook geen kwaad. Eiken fineer is niet kras- en hittebestendig, zet dus nooit iets warms rechtstreeks op het hout. Gebruik altijd bescherming zoals onderzetters en placemats.

Visgraat patroon

Het visgraat patroon bestaat uit verschillende hout inleg wat op het hout wordt geplakt. Door werking van het hout kan er minimale speling in zitten. Door de werking kunnen er randen van de originele hout kleur zichtbaar worden. Doormiddel van een speciale meubel lakstift kunnen de randen eenvoudig zelf thuis bijgewerkt worden.

Afdrukken in materiaal

Afdrukken in het materiaal is één van de meest voorkomende zaken. Dit is voornamelijk bij materialen met een vleug zoals velvet / velours. 

Wanneer de vleug langdurig wordt ingedrukt dan komen er afdrukken in het materiaal. Deze afdrukken lijken op krassen, beschadigingen of vlekken.

De vleug neemt na verloop van tijd zijn oorspronkelijke positie weer aan waardoor deze afdrukken van zelf zullen verdwijnen. Door de vleug meerdere keren op te borstelen zal het proces versnelt worden.

Schijnvlekken

Door shading of poolomloop ontstaan zogenaamde ‘schijnvlekken’. Het zijn dus geen echte vlekken. De plekken die door shading ontstaan zien er uit alsof er met water op gemorst is. Op deze plekken liggen de polen van de stof niet allemaal in dezelfde richting. Afhankelijk van het standpunt van waaruit men naar deze plekken kijkt, lijken de plekken donkerder of lichter dan de rest van de stof. Het is een optisch effect en heeft dus met verkleuren niets te maken.

Zithardheid

Alle zit producten zoals banken, stoelen, fauteuils ect. hebben te maken met degradatie van de zithardheid, hoe veel het product wordt gebruikt en hoe zwaar het product wordt belast bepaald uit eindelijk het degradatie level. Het is normaal dat de zithardheid na een jaar niet meer even hard is als nieuwstaat. 

Pilling

Pilling is het ontstaan van losse vezeltjes op de stof en is een eigenschap van veel stoffen. Dit heeft niet iets te maken met de sterkte of kwaliteit van de stof. Met een textieltondeuse kan pilling eenvoudig weer verwijderd worden, zo blijft het materiaal altijd mooi en vrij van pilling. 

Chroom

Bij alle chrome producten zoals onderstellen voor stoelen, tafels maar ook overige chrome producten (accessoires) kunnen oneffenheden aanwezig zijn zoals krasjes. Dit valt binnen de prijs-kwaliteitsverhouding. Chroom kan eenvoudig opgepoetst worden met onder andere metal polish van het merk Gyeon.