Prijs-kwaliteitsverhouding

Wij scoren met onze prijs-kwaliteitsverhouding ontzettend hoog bij onze klanten en vinden het erg belangrijk dat de klant zich hier vooraf in kan verdiepen.

Het is van belang dat de klant uit eindelijk een juiste verwachtingspatroon heeft die aansluit bij de prijs-kwaliteitsverhouding van het product. Het zou zonde zijn als een klant een bepaalde verwachting heeft die niet aansluit bij onze producten, dit kan tot grote teleurstelling leiden. Daarom hebben wij veel voorkomen zaken die gebruikelijk zijn bij onze producten op een rijtje gezet. 

Hand gemaakte producten

Al onze producten worden met de hand geproduceerd, hierdoor kunnen er kleine oneffenheden en productie verschillen aanwezig zijn.

Productie verschillen moet u denken aan:
– Knopen die met de hand gecapitonneerd worden 
– Stoffering die strakker gestoffeerd is als de ander

Oneffenheden moet u denken aan:
– Kleine oneffenheden op houten poten
– Overige oneffenheden die kunnen ontstaan door handwerk

Alle producten onder gaan vooraf een kwaliteitscontrole bij de fabrikant en voldoen aan onze prijs-kwaliteitsverhouding.

Afdrukken in materiaal

Afdrukken in het materiaal is gebruikelijk en komt voornamelijk voor bij materialen met een vleug zoals velours en suède leatherlook.

Wanneer de vleug van het materiaal langdurig door het verpakkingsmateriaal zoals de stoel hoes wordt ingedrukt dan komen er afdrukken in het materiaal. Deze afdrukken lijken op krassen, beschadigingen of vlekjes.

De vleug neemt na verloop van tijd zijn oorspronkelijke positie weer aan waardoor deze afdrukken van zelf zullen verdwijnen, daarnaast door het product te gebruiken of de vleug meerdere keren op te borstelen zal het proces versnelt worden. Deze afdrukken zullen dus niet direct verdwijnen.

Door shading of poolomloop ontstaan zogenaamde ‘schijnvlekken’. Het zijn dus geen echte vlekken. De plekken die door shading ontstaan zien er uit alsof er met water op gemorst is. Op deze plekken liggen de polen van de stof niet allemaal in dezelfde richting. Afhankelijk van het standpunt van waaruit men naar deze plekken kijkt, lijken de plekken donkerder of lichter dan de rest van de stof. Het is een optisch effect en heeft dus met verkleuren niets te maken.

Wiebelen bij onbelaste situatie

Bij alle stoelen en eetbanken die enige tijd verpakt staan in containers is het mogelijk dat deze producten in het begin bij een onbelaste situatie wiebelen. Dit komt omdat de producten op elkaar gestapeld zijn waardoor het frame mee beweegt. Na verloop van tijd gaat het frame weer keurig naar zijn oorspronkelijke positie. Het product belasten zorgt er direct voor dat het product niet meer wiebelt.

Ingedrukt foam 

Producten zitten over het algemeen langdurig en strak verpakt in kartonnen dozen hierdoor kan het foam van de hoeken van het zitgedeelte en de bovenkant van het product ingedrukt uit de verpakking komen. Geen zorgen het foam neemt van zelf zijn oorspronkelijke positie weer aan.

Chroom

Bij alle chrome producten zoals onderstellen voor stoelen, tafels maar ook overige chrome producten (accessoires) kunnen oneffenheden aanwezig zijn zoals krasjes, lasnaden en las plekjes. Dit hoort bij het productie proces en valt binnen de prijs-kwaliteitsverhouding. Oneffenheden zijn in de meeste gevallen alleen zichtbaar wanneer het chroom van dichtbij zeer grondig wordt bekeken.

Hout

Onze hout serie’s zijn voornamelijk gemaakt van gerecycled hout, ieder blad is uniek en heeft zijn eigen oneffenheden wat zijn prachtige robuuste uitstraling geeft.

Hout is een natuur product en zal gaan werken, in de koude periode’s wanneer de kachel aan staat kunnen er krimpscheurtjes ontstaan in het hout wanneer het te droog in huis is. Het is aan te raden om een luchtvochtigheidsmeter in huis te hebben, wanneer de luchtvochtigheid niet op peil is zal het hout sneller gaan werken.